lauantai 4. heinäkuuta 2009

Tulossa: Iron Man 2

Iron Man 2 ilmestyy vuonna 2010. Elokuvan pääsankaria näyttelee, yllättäen, yhä erinomainen Robert Downey Jr. Suurin muutos näyttelijärintamalla on Rhodesia näytelleen Terrence Howardin poisjäänti, ilmeisesti miehen ja elokuvan tuottajien välillä tuli riitaa sopimuksesta ja jatko-osassa hänen tilallaan nähdään Don Cheadle. Itse olen melko skeptinen vaihdoksen suhteen. Ei, Don Cheadle ei ole millään muotoa huono näyttelijä, päinvastoin. Itse kuitenkin uskon että Cheadle ei kuitenkaan sovellu rooliin täysin, tai ainakaan yhtä hyvin kuin edeltäjänsä, koska on hieman "erinäköinen" näyttelijä kuin varsin vakavakasvoinen ja suoraselkäinen Howard.

Juonesta tiedetään se että Stark kohtaa tällä kertaa melkoisen lauman erilaisia vihollisia. Mediassa etukäteen näkyvin on näistä ollut Mickey Rourken esittämä Whiplash, joka on oikeammin kahden sarjakuvahahmon, Whiplashin ja Crimson Dynamon, yhdistelmä. Muista pahiksista mainittakoon Scarlett Johanssonin esittämä Black Widow sekä Sam Rockwellin esittämä Justin Hammer, Starkin kilpailija businessmaailmassa.

Tulevassa jatko-osassa seikkailee myös jo ensimmäisessä osassa vilahtanut Nick Fury (Samuel L. Jackson), S.H.I.E.L.D-organisaatio jonka näkyvin hahmo on agentti Coulson (Clark Gregg) sekä myös senaattori Stern joka vaatii Iron Man-asun luovuttamista valtiolle.

Elokuvan ohjaajana jatkaa tuttuun tapaan mainion ensimmäisen osan ohjannut Jon Favreau.


Tony Stark. Mielenkiintoisen kuvasta tekee taustalla näkyvät asut: kuten sarjakuvissa, myös elokuvassa Iron Man 2 näyttää Starkilla olevan käytössään useampia kuin yksi asu.


Positiivista, ainakin ennakkoon, on se että tekijät eivät pelkää tarttua varsin harvoin tämän tyylisissä käsiteltyihin asioihin: Supersankarin heikkouksiin, ilmeisesti "julkinen supersankaruus" on Starkille liikaa ja mies tekee lähempää tuttavuutta alkoholin kanssa, ajautuen ainakin osittain alkoholismin kouriin. Jo ensimmäisessä osassa saatiin viitteitä James Rhodesin roolin kasvamisesta: Sarjakuvia lukeneet tietävätkin että Rhodes aika ajoin tuurasi Starkia tämän ollessa kyvytön toimimaan Iron Manina, mutta myöhemmin Stark teki tälle oman puvun ja Rhodesista tuli aivan oma sankarihahmonsa, War Machine.

Itse odotan elokuvalta varsin paljon, ensimmäinen osa oli erinomainen ja myös toisen osan kohdalla uskalletaan mennä hieman perinteitä rikkoen, tehden elokuvasta mahdollisimman uskollinen sarjakuville eikä vain tyydytä tekemään semimenestyvää elokuvaa joka on heikko käännös sarjakuvamaailmasta.

Ensimmäinen päivitys: Ohjaaja Jon Favreaun Twitter-päivityksistä löytää aina kaikkea jännää ja hienoa, niin nytkin. Miehen "statuksena" nimittäin sattui olemaan: Picture wrapped Scarlett. She was awesome. Green Lantern visited the set. One week left until picture wrap. Looking forward to down time.

Eli Green Lantern on vieraillut kuvauspaikalla. Sanamuoto kuulostaa varsin jännältä, olisiko niin että jatketaan tutulla cameo-linjalla ja tuodaan pian oman elokuvansa saava hahmo näytille jo tähän elokuvaan? Huhujen mukaan nimittäin on jo päätetty että Ryan Reynolds näyttelisi kyseisen elokuvan pääosassa.

Ja jälleen kerran, päivittelen lisää kunhan löytyy jotain päivityksen arvoista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti